Hello


zondag 29 april 2012

Simon says - Expect

Met deze kaart doe ik mee aan de Simon says stamp and show challenge, met deze keer; gebruik je favoriete woord. Ik kon niet kiezen tussen twee woorden, dus heb ik voor één keer twee kaarten gemaakt. Dit is het tweede favoriete woord (de andere staat hieronder).

Er staat op de kaart 'expect abundance (verwacht overvloed). Zo letterlijk bedoel ik het niet, ik bedoel eigenlijk verwacht het beste. En hierbij gaat het vooral om het woordje verwacht. Ik geloof hier heilig in, verwacht dat datgene wat je onderneemt gewoon goed zal gaan. Positief zijn en zelfvertrouwen hebben en dan komt het meestal ook wel goed. Je moet natuurlijk niet gewoon maar zitten (ver)wachten... je moet natuurlijk ook doen!

De achtergrond van het panel heb ik met behulp van de wrinkle free techniek gedaan. Gemat op zwart en dit weer gemat op een roze kaart, waarbij ik de randjes van de roze kaart gesponsd heb met distress worn lipstick. Bij de vrouw heb ik verschillende onderdelen (het kroontje, de bril, de jurk en het kralensnoer goud geëmbosd en het kroontje en jurk ook nog ingekleurd met distress. De rest heb ik alleen ingekleurd met distress inkt. De tekst op de roze kaart heb ik zelf geschreven, het woorje 'queen' (ook zelf geschreven met een versamark pen) is op een strookje zwart papier wit geëmbost . Onderop nog een paar handjes gestempeld om het kaartje echt 'af' te maken.

Ik vond het geweldig leuk deze kaarten te maken, maar nu ga ik lekker genieten van van jullie gemaakt hebben ;)


Simon says - Dare


Met deze kaart doe ik mee met de Simon says stamp and show challenge.
Deze keer is het onderwerp: gebruik je favoriete woord. Helemaal mijn ding, ik hou van taal.
Ik kon alleen niet kiezen tussen mijn twee favoriete woorden, dus heb ik voor één keertje twee kaarten gemaakt. Dit is de eerste: Dare (durf). Ik vond het moeilijk om m'n favoriete woorden uit te beelden. Op deze kaart danst een vrouw met de dood (zo zie ik dat althans). Zulk roekeloos lef raad ik natuurlijk niemand aan, ik bedoel wel te zeggen; durf je dromen ook waar te maken (daar heb je soms best wel lef voor nodig :) ).

De achtergrond van de kaart is bewerkt met panpastel, waar ik met behulp van een sjabloon ook nog glimmermist op heb gebruikt ( de 'vlammen') Helaas is de 'glimmer' niet zichtbaar op de foto. De zon is van gesso gemaakt en met panpastel gekleurd. De letters heb ik op geel papier gestempeld, uitgeknipt en besmeerd met glossy accents. De wolven heb ik geëmbost, uitgeknipt en ingekleurd met distress inkt.

Hierboven m'n tweede favoriete woord.

woensdag 25 april 2012

Nature
Met deze kaart doe ik mee aan de  Distressing challenge bij Let's Ink It Up.
En met 'A sea of greens' bij Artfull Times.

De achtergrond van de kaart heb ik met alcohol inkt bewerkt. Het 'label' is met twee tinten groen Distress inkt gesponsd. De bloemknop in de linker onderhoek is ook met Distress gezet. Het 'label' is na het zetten van de tekst en de bloem ingesmeerd met crackle accents. Ik vond het nog niet helemaal af, dus heb ik er ook nog een passend lintje aan toegevoegd.

donderdag 19 april 2012

Simon says - Live out loudMet deze kaart doe ik mee aan Simon Says Stamp and Show Anything.
Aan de onder- en bovenkant van de achtergrond heb ik Twigs gestempeld volgens Tim Holtz custom foam stamp techniek. Het schild is uit gestanst, met distress inkt ingekleurd, bestempeld en wat glimmer mist erover gespoten.

maandag 16 april 2012

Dictionary


Het onderwerp van de Art Journey challenge deze maand is 'dictionary'.
Ik heb voor deze challenge gekozen een 'Art Part' op te leuken. De Art Journey stempels die ik heb gebruikt komen van de sheets: Aunts, de kleine bloemetjes; Men, het oog; Nature, de takjes. Ik was ervan overtuigd dat de grotere bloem ook van een Art Journey sheet af kwam, maar ik kan die niet meer bij Art Journey vinden... misschien heb ik me daar dus in vergist. De tekst (op het labeltje) heb ik zelf geschreven op een gesponsd en gestempeld stukje grunge paper. Daarna heb ik het labeltje met glossy accents besmeerd en het kroontje erop bevestigd. Het kroontje (ook grunge paper) is bewerkt met crackle paint en distress inkt. De kleine bloemetjes en de takjes gestempeld met distress inkt en uitgeknipt. De grote bloem met het oog heb ik gemaakt door het oog te stempelen, maskeren, bloem erover stempelen met versamark, geëmbossed en uitknippen. Het oog met distress inkt ingekleurd en een paar tipjes stickles crystal in het oog gezet.

donderdag 12 april 2012

Tim tag.


De Simon Says Stamps and Show vraagt deze week om een Tim Holtz techniek.
Ik heb de achtergrond van het label eerst grijs gemaakt met acryl verf. Dan met behulp van een sjabloon, lijm en fijn kiezelgrit het muurtje gemetseld. Op het muurtje een paar 'oude' affiches geplakt, die ik op dun papier gestempeld heb ( Paperartsy) en die ik oud heb gemaakt met behulp van distress inkten. Van het uithangbord heb ik de hanger oud gemaakt met behulp van crackle paint, distress inkt en een heel vettig goedje (het groenige) dat ik ooit van iemand gekregen hebt en waarvan ik geen idee heb wat het is en hoe je het eigenlijk hoort te gebruiken! Van het uithangbord is de ondergrond van canvas. De achtergrond oud gemaakt met distress inkten en de randjes aangezet met een dabber (gold). Het plaatje op het bord is een gedeelte van een Tim Holz stempel (captured moments), waarbij ik de Wrinkle-Free distress techniek heb gebruikt voor de achtergrond.

zondag 8 april 2012

Simon says-Seduce eyes


With this tag i'm entering the "Simon Says Stamp and Show Inspiration - Studio 490" Challenge.
For the background i used glue and alcoholink. The background of the eye and the eye is filled in with distress ink. After filling in the eye, i put some sparkles clear on the eye. Then i gave the eye a false eyelash. In real this shows much better, can't get it good on the photo. The script i used is Paper Artsy. The little hand, i really don't know anymore. The eye is from Studio 490
of course.

dinsdag 3 april 2012

Less is More - Lucky dipWith this card i entering Less Is More with the Lucky dip challenge. Use soft tones in pink, green, gray etc.
The colors i used came closest by the colors of the example. I used distress inks; spun sugar, antique linen, bundled sage and weathered wood (what supposed to be grey, but looks more bleu).