Hello


maandag 24 september 2012

Look

Hallo mensen!

Ben een tijdje erg afwezig geweest. Ik had namelijk zwaar irritante computerproblemen. Heb ik eigenlijk nog steeds, maar ik heb een belachelijke manier gevonden om deze problemen te omzeilen (gelukkig!).

Daarover genoeg gezeurd, ik wil graag m'n tweede ABAC- project showen :-)
Een canvas. M'n eerste canvas (Nou ja, ik heb een keer een klein mini canvasje gemaakt, maar die tel ik niet mee). Geweldig leuk om te doen, maar ik vond het wel moeilijk. Ik ben er een week mee bezig geweest.Zo, pffft, nu goed nadenken wat ik allemaal gedaan heb. Dit is in ieder geval het gehele doek. Het doek is bestreken met gesso. Ik heb in de gesso het stukje grove textiel gedrukt en toen alles weer bestreken, maar nu met light molding paste van Golden. Daarna, na het drogen, heb ik de achtergrond met Brilliance inkten gesponsd (of gedept beter gezegd).
Ongeveer in het midden van het doek heb ik een Memorie glaasje gezet. Ik heb de stempel met Stazon op het glas gezet. De witte stippen heb ik met koud-email gedaan. De rest is ingekleurd met Brilliance inkten. Het witte stipje in het oog is met de witte gelpen gedaan.Net onder het ooghoekje, bij de neusbrug, heb ik een heel klein druppeltje glossy accents tot traantje gevormd. Achter het glas zit een stukje gestempeld en met distress inkt bewerkt papier. Langs het glaasje heb ik een veertje gestoken, nadat ik deze ook wat kleur had gegeven (brilliance). En op het hoekje van het glas een bloemetje gezet met een glittersteentje erin.Hier de vlinder en de spiegeltjes. Jawel het zijn piepkleine spiegeltjes, maar die krijg ik niet goed op de foto. Jammer hoor! Het ziet er in het echt zo cool uit! De vlinder heb ik met stazon zwart gestempeld, uitgeknipt, met glossy accents bestreken en geplaatst. Op alle kleine spiegeltjes op het doek heb ik ogen gestempeld. Het grootste spiegeltje heb ik laten 'overlappen' met een klein spiegeltje.Kijk, hier nog eens de spiegeltjes uit een andere hoek geprobeerd te fotograferen, maar het lukt echt niet (snik, snik...)Hier heb ik een poging gedaan om deze chipboard letters 'roestig' te laten lijken. Hahaha, dat kan ik niet zo geweldig goed als Julia, maar ik vind ze toch ook wel aardig. Ik heb de lettertjes ingesmeerd met lijm, een beetje heel fijn grind erover gestrooid en toen met metalic rub on ingewreven.

 En ten slotte nog dit. De kleine vierkantjes is stampboard. Dit heb ik bewerkt met zwarte en rode koud-email en terwijl dit nog nat was (droogt zeer traag!) wat kraaltjes ingestrooid. Na het drogen heb ik de randen om het koud-email goud gemaakt met inkt. De bloemen heb ik gestanst uit mooi papier en ook (allemaal!) met glossy accents ingesmeerd. Van de bovenste hoek heb ik geen foto gemaakt, daar zitten ook bloemen en een spiegeltje en dat heb ik dus allemaal al beschreven. Dit was het geloof wel.


Ohhhh, kijk nou! Mijn man heeft een poging gedaan om de spiegeltjes er goed zichtbaar op te krijgen. Mooi hè!  :-))

En met deze canvas doe ik dus mee aan;

Anythingbutacard-card-challenge-2-texture.

21 opmerkingen:

 1. Mooi geworden, Linda! Logisch dat je er zo lang werk aan had; er is ook zoveel moois op te zien! En gave technieken gebruikt! Leuk die textuur door het grove textiel. Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Linda, je canvas ziet er super uit! Mooi gemaakt, het idee om een glaasje/spiegeltje te gebruiken vind ik toppie, ik zo u er niet zo gauw opkomen.
  Bedankt voor je reactie onder mijn Halloween inchies!
  Groetjes Henny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Very cool canvas Linda! I love the texture & the stamped mirrors!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ja waardeloos als je computerproblemen hebt.
  Dit canvas ziet er schitterend uit, de vorm is al leuk en al het moois wat je erop of erin hebt verwerkt maakt het nog mooier! leuke technieken heb je gebruikt!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super mooi canvas en wat een werk...maar dan heb je ook wat!! Heerlijk die mannen die meedenken hè?!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Good job Linda, a lovely and very different canvas :0) Don't worry about the calendar challenge, just join in some of the weeks, take your time to make what you like :0) Or perhaps just enjoy the inspiration :0) Have fun! Gay x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely and most definitely full of texture! Beautiful variety of embellishing and the rusty letters are wonderful! Thanks so much for joining us at ABAC!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fantastic and I love all the embellishments!! Thanks for joining us at ABAC this week :) :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi canvas! Leuke detailfoto's ook, prachtig werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Great texture and a lot of wonderful details, Linda!!!

  (Thank you so much for your lovely visit at my blog!)

  Greetings from Vienna,
  die amelie x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow Linda! You have so much texture here that I have to keep looking and looking to see everything. What a fabulous canvas you've made with many of my favourite things: stamping, texture paste, fabric and those rusty letters of course!!! I think you've done a fantastic job here and I do hope you're going to try another canvas? So glad you entered this at ABAC and look forward to seeing your next creation!
  Juliaxx

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Seriously gorgeous, Linda. There's a lot going on here, so many details... never a dull moment. Rich and full of texture but with a touch of whimsy. Love it!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Great texture on this background Linda. Thanks for the closeups of all the little elements too. Hugs, Buttons x

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super mooi canvas Linda met prachtige details.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een mooie Canvas Linda, heel speciaal en origineel, mooie foto's ook en prachtige technieken die je aan ons uitlegt!!!Pracht werk!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 16. fabulous project with great texture! Thanks for joining in the Anything But A Card texture challenge...new challenge starts tomorrow and I hope to see another of your creations!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ooooh, how pretty and artsy...love all the beautiful details you added and the texture is awesome!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Very pretty and interesting canvas. Lots of lovely texture. x

  BeantwoordenVerwijderen