Hello


zondag 7 oktober 2012

Kalender - Januari

Zodra je naar de eerste foto kijkt is het vast al duidelijk, maar ik vertel het er toch maar even bij... Dit is het eerste blad van wat eens een volledige kalender moet worden :-)Er moest op het januari-blad vellum gebruikt worden, maar zelfs als dit geen eis was had ik het toch wel gebruikt. Vellum is fantastisch om je teksten op te plaatsen. Ook heb ik de vleugels van (roze) vellum gemaakt. Ik heb als 'mal' de grungeboard vleugels van Tim Holtz gebruikt. Gewoon met potlood de omtrek maken en uitknippen. Daarna heb ik de vleugels nog bestempeld met Brilliance zilver.


Voor ik met de achtergrond begon heb ik eerst het (geleende) stempel van de man gezet en deze gemaskerd. Toen de achtergrond bestempeld, een dun laagje gesso erover en weer daarover met acrylverf. De rondjes heb ik gemaakt door met distress stain te deppen en met een dopje heb ik de omtrek van de rondjes gezet. Eerst met distress stain wit en daarna nog een keer met stazon zwart. Daarna de stempels met de cijfers en de tak met raaf gezet. Langs de omtrek van de man het ik wat papier weg geschraapt.


Hier nog een detailfoto van de man (sorry hoor, ik vind het zó een gave kerel ;-))


De kalender zelf. Heb ik verder simpel gehouden. Dit gedeelte kan van de rest afgescheurd worden, zodat je als het jaar voorbij is gewoon een leuk 'boekje' overhoudt.


Hier is de tekst voor wie dit wil lezen. Deze tekst komt uit de in 1994 verschenen jubileumbundel Vroege vogels' radioverzen. De titel van dit vers is - dat raden jullie nooit - 'Ik wil verdwalen in het jaar'. Een mooi vers, vind ik zelf en wat belangrijker is, het past mooi bij het stempel van de man.


Ik maar ben net op tijd om met dit project mee te doen aan de Calendar-challenge 1 bij de Craft Barn blog. Maar het is me gelukt... Yay!

Zal de tekst ook in het engels (proberen) te vertalen:

I want to get lost in the year.
Beyond the cold of January.
Beyond the blossom splendor of May.
Into the warmest time of year.
Knock-on between north and south.
Feel the sunlight on my skin.
And hair.
I want to get lost in the year.

14 opmerkingen:

 1. wow ik vind het prachtig!! Die stempel is super!! Succes met de challenge, ben benieuwd naar je volgende creaties! Fijne zondag verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super mooie pagina voor je kalender Linda.
  Wat zal dit straljes een super mooie kalender worden zeg.
  Ben heel benieuwd naar de volgende.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig kalender Linda en ik ben het helemaal met je eens...wat een gave kerel (ha,ha) je tekst op het vellum vind ik echt héél mooi!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gave bladzijde! ben benieuwd wat er nog allemaal bijkomt. Je hebt gelijk: is een gave kerel-stempel. Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hi Linda, what a wonderful page and what a wonderful guy :-)
  The colors are perfect for January and I love how you created the background, beautiful text, too.
  I'm planning to do a calendar for some years now LOL - would be surprised myself if I'll get around to do one some time ...
  Best, Suzanne x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super page for January. Love the guy and you text on the vellum is a brill idea. x

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige kalenderachtergrond Linda en ik ben helemaal weg van de tekst!!

  groetjes, Alie :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het knap gemaakt Linda en waarom mogen wij vrouwen ook niet eens af en toe naar "gave" mannen kijken ☺ toch? ben benieuwd naar de rest van het jaar. en het gedichtje, helemaal mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Linda, Great page!! Lovely subtle colours and the poem fits beautifully, Gay x

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Fantastic first entry, thank you for entering our challenge. Don't forget to email me to get your 15% voucher discount off your next order.
  Looking forward to seeing your next calendar
  Izzy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig hoor Linda wat een mooie bladzijde voor januari, in je kalender, mooie zachte kleuren mooie engel, en wat een mooie tekst!!!

  Groetjes
  Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Great page, I love the main image stamp.

  BeantwoordenVerwijderen