Hello


zaterdag 5 januari 2013

Desk caddy


Hier ben ik me toch trots op! Mijn man heeft voor mijn verjaardag deze desk caddy zelf gemaakt! En ik mocht het (nog) mooier maken. Dit is beslist m'n favoriete project van vorig jaar geweest. Het nuttige met het aangename verenigen, mooier kan het niet. 


Eerst heb ik een heleboel vellen achtergrondpapier gemaakt. Met de speedbal roller verschillende tinten distress inkt over het papier gerold. Natgespoten, zodat de inkt mooi in elkaar overvloeide en droog gestreken. Toen verschillende stempels met stazon zwart op het papier gezet, en vervolgens met gesso bestreken. Daarna heb ik het kistje met behulp van boekbinderslijm beplakt. Ook de achterkant, daar heb ik geen foto van gemaakt omdat dit verder niet versierd is.
Daarna mooie randjes uit een metal sheet gestanst en aan de onderkant gelijmd. Radars gestanst en met inkt bewerkt. Het woord ART gestanst en met inkt bewerkt. De vierkantjes heb ik gekocht, maar wel bewerkt met gouden inkt. Alles met houtlijm bevestigt.


Dit bakje kan er dus uit. Ik ben van plan onderin m'n sponsjes te bewaren. Als grijpertje, om het bakje makkelijk uit te nemen, heb ik een houten Tim Holtz figuurtje gebruikt. Na het verven (acrylverf) en bestempelen van het figuurtje heb ik het op z'n kop vastgezet met houtlijm. Waarom? Weet ik veel... vond ik lolliger :-) De buitenkant van het bakje heb ik niet beplakt, dat word anders toch lelijk tijdens gebruik.


 Een zijkant heb ik versierd met een stukje kant, dat als een mini-vitrage aan een stukje koperdraad aan het kistje bevestigt zit. Een bewerkt stukje stamboard erbij en twee zelfgemaakte (met behulp van een handig malletje) bloemen. De stof van de bloemen heb ik van tevoren geleurd met inktspray, natgemaakt voor het uitvloein van de tinten en droog gestreken. Daarna de bloemen vastgelijmd en twee grote glitterstenen als bloemhartjes erop geplakt. De bloemen zijn wel handig om bijv. naald of speld in te bewaren.


De andere zijkant versierd  met gestempeld en bewerkt stampboard. Wijze woorden ter inspiratie en moed, voor als ik het een keer niet zie zitten :-)


Hier nog een foto van het bakje waarop goed te zien is hoe ik het figuurtje in het bakje vastgezet heb.
En dat was het dan. Nu mooi vullen en op m'n werkblad plaatsen, Yippeeeee...

Met deze desk caddy doe ik mee aan challenge 9- anything goes or your fave project from 2012

7 opmerkingen:

 1. Wat een geweldig kado van je man, zelfgemaakt met liefde...mooier kan niet en wat heb je hem mooi af gemaakt!! Leuk detail dat Tim holtz figuurtje en heel handig. Hier kan je elke dag van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een super handig en vooral ook mooi gedecoreerde bak! Lijkt me dat je daar al heel veel gebruik van maakt! Groetjes, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. wat een handig kadootje zeg en het leuke is dat je het zelf kon decoreren! Veel plezier er mee! Fijn weekend, groetjes Karin

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou deze deskorganisor is prachtig geworden hoor, super dat je ventje zo handig is ;)) samen aan de knutsel, leuk toch!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Love the little figure ;-) Great work, Linda, very beautifully done. Looks great ..
  Groetjes, Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel heel gaaf en mooi Linda
  Mooi gemaakt door je man en door jou opgefleurd.

  Groetjes Janny

  BeantwoordenVerwijderen