Hello


maandag 24 september 2012

Look

Hallo mensen!

Ben een tijdje erg afwezig geweest. Ik had namelijk zwaar irritante computerproblemen. Heb ik eigenlijk nog steeds, maar ik heb een belachelijke manier gevonden om deze problemen te omzeilen (gelukkig!).

Daarover genoeg gezeurd, ik wil graag m'n tweede ABAC- project showen :-)
Een canvas. M'n eerste canvas (Nou ja, ik heb een keer een klein mini canvasje gemaakt, maar die tel ik niet mee). Geweldig leuk om te doen, maar ik vond het wel moeilijk. Ik ben er een week mee bezig geweest.Zo, pffft, nu goed nadenken wat ik allemaal gedaan heb. Dit is in ieder geval het gehele doek. Het doek is bestreken met gesso. Ik heb in de gesso het stukje grove textiel gedrukt en toen alles weer bestreken, maar nu met light molding paste van Golden. Daarna, na het drogen, heb ik de achtergrond met Brilliance inkten gesponsd (of gedept beter gezegd).
Ongeveer in het midden van het doek heb ik een Memorie glaasje gezet. Ik heb de stempel met Stazon op het glas gezet. De witte stippen heb ik met koud-email gedaan. De rest is ingekleurd met Brilliance inkten. Het witte stipje in het oog is met de witte gelpen gedaan.Net onder het ooghoekje, bij de neusbrug, heb ik een heel klein druppeltje glossy accents tot traantje gevormd. Achter het glas zit een stukje gestempeld en met distress inkt bewerkt papier. Langs het glaasje heb ik een veertje gestoken, nadat ik deze ook wat kleur had gegeven (brilliance). En op het hoekje van het glas een bloemetje gezet met een glittersteentje erin.Hier de vlinder en de spiegeltjes. Jawel het zijn piepkleine spiegeltjes, maar die krijg ik niet goed op de foto. Jammer hoor! Het ziet er in het echt zo cool uit! De vlinder heb ik met stazon zwart gestempeld, uitgeknipt, met glossy accents bestreken en geplaatst. Op alle kleine spiegeltjes op het doek heb ik ogen gestempeld. Het grootste spiegeltje heb ik laten 'overlappen' met een klein spiegeltje.Kijk, hier nog eens de spiegeltjes uit een andere hoek geprobeerd te fotograferen, maar het lukt echt niet (snik, snik...)Hier heb ik een poging gedaan om deze chipboard letters 'roestig' te laten lijken. Hahaha, dat kan ik niet zo geweldig goed als Julia, maar ik vind ze toch ook wel aardig. Ik heb de lettertjes ingesmeerd met lijm, een beetje heel fijn grind erover gestrooid en toen met metalic rub on ingewreven.

 En ten slotte nog dit. De kleine vierkantjes is stampboard. Dit heb ik bewerkt met zwarte en rode koud-email en terwijl dit nog nat was (droogt zeer traag!) wat kraaltjes ingestrooid. Na het drogen heb ik de randen om het koud-email goud gemaakt met inkt. De bloemen heb ik gestanst uit mooi papier en ook (allemaal!) met glossy accents ingesmeerd. Van de bovenste hoek heb ik geen foto gemaakt, daar zitten ook bloemen en een spiegeltje en dat heb ik dus allemaal al beschreven. Dit was het geloof wel.


Ohhhh, kijk nou! Mijn man heeft een poging gedaan om de spiegeltjes er goed zichtbaar op te krijgen. Mooi hè!  :-))

En met deze canvas doe ik dus mee aan;

Anythingbutacard-card-challenge-2-texture.

dinsdag 18 september 2012

Inspiratie?

De zomer is weer voorbij, maar ik probeer het zomerse gevoel nog even 'vast' te houden d.m.v. heldere felle kleurtjes. Ik vind het altijd moeilijk een 'echte mannenkaart' te maken, maar toch maar eens geprobeerd. Beetje plagerig, maar toch een kaart die een man weet te waarderen? Ik weet het niet, maar ondanks het roze in de kaart vind ik hem toch wel stoer...

De achtergrond van de kaart heb ik met distress inkt gespond, stempels gezet, kaart gekreukeld, bloemetjes gestrooid bij mmm... mmm... en toen kwistig de kaart bespoten met Goosebump reliëf spray. Stukje gescheurd vellum over het blote vrouwenlijfje vastgeniet. Randje van vellum ingesmeerd met metalic rub-ons en strikje erop. Randen van de kaart geruwd en hoekje opgerold. Geheel gemat op een zwarte kaart.

Met deze kaart doe ik mee aan de:
Creavil Challenge No:38 - Kaart voor een man.
Daring Cardmakers - Vellum.
Stampman Challenge - Use hot colors.

zondag 16 september 2012

Flower power

Ik ben blij dat afgelopen week achter de rug is, bah wat een akelig weekje. Vele kleine tegenslagen en ergernissen. En daarbij is er iets met m'n computer aan de hand, hij is vreselijk traag.
Vandaar misschien juist dit kaartje. Lekker fleurig en kleurig, daar knapt een mens van op ;-)

De bloemen heb ik op mica gestempeld. Aan de achterkant van het mica zit en kleverige laag waarop ik de bloemen heb 'ingekleurd' met perfect pearls. Alice en de kat heb ik ingekleurd met distress inkt. Alice is met 3-d padjes op de kaart bevestigd, net als tekstlabeltje, Ook ben ik kwistig geweest met de glitterlijm, in het haar van Alice, de oogjes van de kat en op het tekstbordje. Bij de kaart zelf heb ik de rand rondom het mica beschilderd met terra cotta en heb na het drogen van de terra cotta nog wat metalic rubons (goud) op de rand gebruikt.

Ik doe met deze kaart mee aan Garden, bright flowers - The altered Alice.

zaterdag 8 september 2012

Herfst

Mijn man en ik zijn fanatieke mooi-weer fietsers en zo tegen het eind van de zomer pikken we graag nog elk mooi dagje mee. Lekker buiten geweest en dus geen tijd om te knutselen. Maar ik had toch nog zin om even met het stempelen bezig te zijn. Dus, dacht ik, zo'n twinchie gaat nog net. En zo gedacht, zo gedaan :-)

Het was heel moeilijk om dit kaartje redelijk op de foto te krijgen. Hij glimt namelijk nogal. Van de foto's die ik genomen heb, komt deze nog het mooist tot z'n recht.
De achtergrond van de twinchie is gemaakt met een mengsel van Glossy accents, water en Perfect Pearls. Ik weet niet waarom, maar als ik aan herfst denk, denk ik aan kraaien. En met zo'n (wel heel erg) wormstekig appeltje erbij ziet dit kaartje er bijzonder herfstig uit vind ik.
Ik denk dat ik er later nog een zomer-, lente- en wintertwinchie bij ga maken en ze dan gezellig alle vier op een kaart plaats.

Voor nu is dit mijn bijdrage aan de Autumn challenge bij Show us your Twinchies Challenge blog.

donderdag 6 september 2012

No limits


Nou lieve mensen, hou je vast. Hier komt een hele rits foto's. Ik heb voor een verjaardag dit miniboekje gemaakt. Voor de kaft en de vorm van het papier erin heb ik de 'China' stans van Tim Holtz gebruikt.  
                                                                              


Dit is de voorkant van het boekje. Uit chipboard gestanst, bewerkt met zwarte gesso, drie keer zwarte UTEE erover. Dan perfect pearls aangebracht, een laatste keer verhit en en snel je stempel, met in dit geval Brilliance inkt goud erop, in de UTEE drukken.


Dit is de achterkant van het boekje. Vrijwel hetzelfde hahaha.

Deurtjes een beeeeetje ooooopen... wat ben ik flauw hè!!

En helemaal open! Tada... 
Er zijn eerst twee mislukte pogingen aan vooraf gegaan voordat ik deze binnenkant in één stuk gestanst had. Ik heb eerst een strook papier op maat gesneden en rillijnen aangebracht en gevouwen. Maar pas op! Het opgevouwen papier moet een paar milimeter minder breed zijn dan de stans! Anders krijg je gewoon vier losse velletjes, kan ik jullie uit ervaring vertellen. Lolll, dan kijk je toch even raar op. 
Hier de eerste twee velletjes, van wat dichter bij. Eerst heb ik de vlinder en bloem, en het vrouwenkopje gestempeld. Dit gemaskerd en daarna de achtergrond met distress gestempeld, De randjes aangezet met dezelfde kleur distress (Vintage Photo), natgespoten en droog gestreken. Daarna heb ik de bloem en vlinder, en het vrouwenkopje ingekleurd, ook met distress. In het hart van de bloem heb ik een heel klein hot fix steentje gezet. 
Zo, bijna einde verhaal. Deze twee kantjes op dezelfde manier gedaan als hierbovenstaande, behalve dan het hot fix steentje. In plaats daarvan een ijzeren wijzertje in het haar van de dame bevestigd. Dan de teksten en de rest van de stempels met stazon bruin gezet. Het eerste en het laatste velletje aan de kaftjes vastgelijmd en klaar! Zie foto vier hahaha.

Ik doe met dit boekje ook mee aan de Anything goes challenge van ABAC

En met de Wings/vleugels challenge bij Art Journey. Ik heb niet overwegend de Art Journey stempels gebruikt, alleen de bloemen en de linkertekst zijn van Art Journey (de libellen misschien ook), maar ik vind het gewoon leuk om toch mee te doen ;-)) Ik heb bij Art Journey met Utee leren werken. Bij de bewuste workshop heb ik het voor elkaar gekregen een stempel van Louise te verpesten :-(  Daar voel ik me nog steeds een beetje schuldig over, maar voor de rest heb ik geweldige herinneringen aan de workshop(s) die ik daar gehad heb!


dinsdag 4 september 2012

Dancing in the dark
Met deze kaart doe ik mee aan de Bare bones challenge Bij Haunted Design House.
De kaart moest eenvoudig gehouden worden. Geen rhinestones, parels, lintjes, chipboard ed.
Dus als achtergrond een foto, die ik bewerkt heb zodat de kleuren naar m'n zin waren, en daarop gestempeld met chalkinkten (vette, poederachtige inkt). De maan kreeg ik er met een stempel niet mooi op, dus die heb ik uiteindelijk met penseel en vinger (en chalkinkt natuurlijk) op de kaart geplaatst. Verder was het gewoon heel plezierig om er mee bezig te zijn. ;-)

zaterdag 1 september 2012

Cold outside


De tekststempel op deze kaart had ik al een tijdje in m'n bezit en nu wilde ik deze eindelijk eens gebruiken. Ik kreeg het idee van deze kaart in m'n hoofd en wilde dit idee ook per se gebruiken!
Maar dat viel niet mee, ik had eerst de blote man van Stampingback gebruikt, maar die viel te klein uit bij het balkon en de vrouw. Geen gezicht, vond ik. De man die ik nu heb gebruikt is een geleend stempel (O, had ik 'm zelf maar!). En dit was perfect, alleen is de kaart wel wat groot uitgevallen :-)
Het was ook een heel karwij om het vrouwtje mooi op het balkon geplaatst te krijgen (grrr, vier keer over moeten doen!). De achtergrond is gesponsd met blauw, paars en een tikje zwart aangezet. Daarna heb ik met m'n vingers nog over de hele achtergrond blauwe glitterlijm gesmeerd, om een wat minder vlak effect te krijgen. Alle stempels zitten in één laag op de kaart, veel maskerwerk dus. Ik ben er wel heel de middag mee zoet geweest :-))

Ik doe met deze kaart mee aan:
Everybody Art Challenge
Anything goes challenge blog 
St. Luke's Charity Cards Challenge