Hello


donderdag 28 juni 2012

Who is afraid of whom

Deze tag moest eng worden, maar bij mij komt er als vanzelf altijd iets lachwekkendst in sluipen. Het roze lint aan het label heb ik bestempeld met zwarte stazon om het minder liefjes te maken. De bloem heb ik met behulp van bloemstempels uit metaalfolie gevormd. De Alien is gestempeld, uitgeknipt en gesponsd. Als extra accent heb ik de ogen aangetipt met crystal glitterlijm. Het spinachtig figuurtje heb ik gemaakt door eerst Screaming Sigmund (het gezicht) met Top Boss te stempelen en met Puff embossing poeder te bewerken. Toen gemaskerd en het lijf met een ronde vlakstempel op dezelfde manier te bewerken. En ten slotte heb ik de poten met een versamark stift er zelf aan getekend en deze eveneens geembost. De achtergrond hen ik met paarsre en zwarte distress inkt bewerkt en bestempeld met zwarte stazon. De randen van het label heb ik wat opgeruwd. Het web heb ik ook zelf met een versamarkpen getekend en met roze embossingpoeder bewerkt. Ik heb er dus best wel werk van gemaakt, maar desondanks vind ik hem toch nog wat saai, waarom weet ik niet. Misschien maak ik nog een ander label voor de Don't Fear challenge bij Dragons Dream. ;-)) 

maandag 25 juni 2012

Relativiteit
En de laatste voor vandaag (echt waar hoor) :-))
Deze tag heb ik gemaakt voor de Industrial Chic Challenge bij DragonsDream.
Ach, nou ja chic is deze tag niet, maar ik heb er wel plezier mee gehad.
Ik moest bij deze challenge gelijk aan Einstein en zijn verbeterde relativiteitstheorie denken. De idee dat tijd niet echt te vangen is in één moment bevalt mij wel. Dus hier mijn idee van tijd en andere werelden dan deze, doorspekt met een beetje humor. Heel vaag op de achtergrond is een afbeelding van een tijdreismachine te zien. Er moest een machine op de tag gebruikt worden, maar die valt bij deze tag een beetje weg.

Friends
En weer een kaartje ;-)
De gehele achtergrond van deze kaart is gedaan met Smooch. Een techniek van Eefke Moes. Zij is 'The Queen of Smooch'. Ik kan nog wel enige oefening gebruiken en dat doe ik dan ook regelmatig en met veel plezier. De vrienden zijn met de nieuwste tintjes Distress inkt ingekleurd. Daarvoor moest ik wel eerst de smooch wegbleken. Al met al vind ik het een relax en vredig kaartje geworden. Wel geschikt voor de Zomer/Summer challenge bij Art Journey dacht ik zo.

Perfect pearls


Een verjaardagskaart voor een jarige bij het Stempelkussen.
De stempel is gezet op een stukje mica. Aan de achterkant hiervan, op een kleverige, maar droge plaklaag is het stempel ingekleurd met perfect pearls. Gewoon met een kwastje voorzichtig de poeder aanbrengen.

zondag 17 juni 2012

The bigger me

Ik zat met Smile (het hier gebruikte stempel) in m'n handen en dacht; 'Zal ik hem wel weer gebruiken?' Maar ik vind het zo'n leuk stempel, dat kereltje met zijn ' Sorry, foutje' lachje. En toen ik er aan dacht hoe vaak ik vroeger als kind zelf met eenzelfde grijns voor m'n ouders stond...
Op dat soort momenten voelde ik me vaak miskend. Het was immers heus niet de bedoeling dat, ik noem maar een moment, de stroom in huis uitviel en, naar later bleek, de gehele bedrading opnieuw moest worden aangelegd. Ik wilde alleen maar mijn ouders verrassen met een nieuwe, zelfgemaakte koffiezetapparaat! Mijn ware ik, dat wist ik zeker, was veel liever, sterker, slimmer en noem maar op. Het kwam er alleen nooit uit...
Ben ik nu ik ouder geworden ben ook wijzer geworden? Neen! Nog steeds gebeuren er af en toe rare, onvoorziene dingen, die ik natuurlijk zo nooit bedoeld had... voorzichtiger ben ik wel geworden... :-))

Ik heb bij deze kaart eerst 'Smile' 250% vergroot gekopieerd op chromolux papier. Even laten drogen en dan de inkt wegpoetsen. Helemaal weg krijg je het niet, maar dat is juist de bedoeling. Daarna heb ik de achtergrond bewerkt met panpastel en flink opgepoetst. Er komt dan een prachtige, diepe glans over de kaart, die hier helaas niet zichtbaar is. Toen de originele 'Smile' gestempeld, ingekleurd (doe ik altijd gewoon met distress inkt), uitgeknipt en op de kaart geplaatst. Het tekstje heb ik zelf gekrabbeld. De kleuren van de bovenste foto komen aardig overeen met het 'echie', behalve dan de glans. De kleuren op de detailfoto kloppen dus niet.

Ik doe met deze kaart mee aan de  SD 56: Twin Images  challenge.

zaterdag 9 juni 2012

Deeply in love
Ik ben al drie dagen bezig m'n hobbyruimte op te ruimen, schoon te maken en daarbij ook nog eens mijn stempel opbergsysteem bij te werken. Bepaald geen pretje, maar af en toe moet het toch echt gebeuren. Ik denk nog wel twee dagen ermee bezig te zijn, maar vandaag was ik het even zo beu! Tijd voor een kaartje tussendoor dus. En deze is het geworden. Ik doe met deze kaart mee aan de sdc 55- Bright Colors Een heerlijke challenge, precies wat ik nodig had.

Ik heb voor de achtergrond van de kaart de lijm/alcoholinkt techniek gebruikt. De inktvis tweemaal gestempeld, beiden een lekker tintje gegeven, uitgeknipt en ze in deze tedere pose op de kaart geplaatst.

maandag 4 juni 2012

Birdie in acryl
Gemaakt voor een swap bij het Stempelkussen.
Tja, wat valt er verder over te melden... een canvasje, acrylverf, twee stansjes en wat ijzerwerk :-)