Hello


dinsdag 16 oktober 2012

Tot ziens...

Vanwege gezondheidsredenen ben ik helaas genoodzaakt me voor onbepaalde tijd terug te trekken. Hopelijk ben ik na niet al te lange tijd terug.
Lieve groeten en tot weerziens.

vrijdag 12 oktober 2012

Kalender - Februari

Het tweede blad van m'n kalender. Februari, de valentijnsmaand. Ik heb op de achtergrond vrolijke heldere tinten gebruikt. De achtergrond is ontstaan door experimenteren met lijm, alcoholinkt en spray-inkt. Ik hoopte dat door de lijm een soort glanslaagje zou ontstaan en dit is ook gebeurt (slecht te zien op de foto's). Maar door dat geklieder met lijm en inkt is er wel wat door het engel-maskertje gelekt en vooral door de lijm is dit zichtbaar geworden tijdens het inkleuren van de engel (met distress inkt). Gelukkig vind ik het wel een leuk effect geven. 


De harten op het blad zijn Tim Holtz grungeboard stansjes die ik besmeerd heb met gouden en zilveren glitterlijm.


Dit is de tekst voor wie dit wil lezen. Ik heb dit gedichtje van internet gehaald. Bron: Gedichten-freaks.nl . Geschreven door Laurens Windig. Ik had de regeltjes van de tekst ook gemaskerd, ik vond het wel een grappig gezicht, die witte regeltjes. Maar helaas, bij het bespuiten van het onderste gedeelte is, ondanks afdekken, toch wat spray over de tekst gekomen. Zelf vind ik dit wel jammer :-(


Ik had voor weer een gedicht op m'n blad gekozen omdat ik een beetje een thema voor de kalender wilde.
Op deze foto zie je een, hoe heet zo'n ding... spinner? waar ik aan de achterkant een veertje op heb bevestigd om het meer op een pijl te doen lijken. Het veertje heb ik bewerkt met gele distressinkt en wat zilver metalic rub-ons.


Hier dan de engel. Ik heb de vleugels van de engel ook nog met wat zilver glitterlijm ingesmeerd.


En het onderste gedeelte. Dit hou ik ieder keer vrij eenvoudig, omdat dit gedeelte weggegooid gaat worden. Ik heb er iedere keer een soort scheiding in, omdat ik het onderste gedeelte afplak voor ik met het bovenste begin. Ik vind dat gewoon prettiger werken en ik vind het ook wel leuk om te zien eigenlijk.


Dit was m'n eerste poging om 'februari' te maken, maar de eerste keer mislukte faliekant... dat heb ik anders nooooit... ahum. Maar nu kan ik wel het scheurrandje goed laten zien. Dat kan natuurlijk niet met het gelukte vel (of dat kan wel, maar dat vind ik zonde).


Nou dat was het wel weer. Ik vind het gedicht te moeilijk om zelf te vertalen, ik ben bepaald geen genie in de engelse taal. Als iemand zich geroepen voelt het te vertalen, leuk graag ;-)

Met dit kalenderblad doe ik mee met:

The Craft Barn- Calendar-Challenge 2.
ABAC - shiny, sparkly, blingy.


zondag 7 oktober 2012

Kalender - Januari

Zodra je naar de eerste foto kijkt is het vast al duidelijk, maar ik vertel het er toch maar even bij... Dit is het eerste blad van wat eens een volledige kalender moet worden :-)Er moest op het januari-blad vellum gebruikt worden, maar zelfs als dit geen eis was had ik het toch wel gebruikt. Vellum is fantastisch om je teksten op te plaatsen. Ook heb ik de vleugels van (roze) vellum gemaakt. Ik heb als 'mal' de grungeboard vleugels van Tim Holtz gebruikt. Gewoon met potlood de omtrek maken en uitknippen. Daarna heb ik de vleugels nog bestempeld met Brilliance zilver.


Voor ik met de achtergrond begon heb ik eerst het (geleende) stempel van de man gezet en deze gemaskerd. Toen de achtergrond bestempeld, een dun laagje gesso erover en weer daarover met acrylverf. De rondjes heb ik gemaakt door met distress stain te deppen en met een dopje heb ik de omtrek van de rondjes gezet. Eerst met distress stain wit en daarna nog een keer met stazon zwart. Daarna de stempels met de cijfers en de tak met raaf gezet. Langs de omtrek van de man het ik wat papier weg geschraapt.


Hier nog een detailfoto van de man (sorry hoor, ik vind het zó een gave kerel ;-))


De kalender zelf. Heb ik verder simpel gehouden. Dit gedeelte kan van de rest afgescheurd worden, zodat je als het jaar voorbij is gewoon een leuk 'boekje' overhoudt.


Hier is de tekst voor wie dit wil lezen. Deze tekst komt uit de in 1994 verschenen jubileumbundel Vroege vogels' radioverzen. De titel van dit vers is - dat raden jullie nooit - 'Ik wil verdwalen in het jaar'. Een mooi vers, vind ik zelf en wat belangrijker is, het past mooi bij het stempel van de man.


Ik maar ben net op tijd om met dit project mee te doen aan de Calendar-challenge 1 bij de Craft Barn blog. Maar het is me gelukt... Yay!

Zal de tekst ook in het engels (proberen) te vertalen:

I want to get lost in the year.
Beyond the cold of January.
Beyond the blossom splendor of May.
Into the warmest time of year.
Knock-on between north and south.
Feel the sunlight on my skin.
And hair.
I want to get lost in the year.