Hello


woensdag 29 augustus 2012

Craft Barn Blogcandy

De Craft Barn geeft een wel héél interessante blogcandy weg. Hier wil ik wel een gokje aan wagen. Ik denk jullie ook wel, toch?

dinsdag 28 augustus 2012

Art for Arts sake


Met dit label doe ik mee met Dragons dream TIO#123.

Maak kunst terwille van de Kunst was de opdracht deze keer. Ik heb zo genoten van het werken aan dit label, zo leuk om te doen ;-))

De achtergrond heb ik eerst in verschillende blauw- en groentinten gesponsd. Toen op de achtergrond geembosd, de vissen met behulp van stempels, de schelpachtige rondjes komen van een sjabloon. Aan de rechterkant tekst gezet en nog wat zwart aangezet. Het 'lijf' van het figuurtje met de clownsmasker bestaat uit twee stempels, die ik met behulp van een stempellineaal precies 'aan elkaar vast' heb gestempeld en daarna met lekkere felle tinten heb ingekleurd (doe ik altijd met distress inkt). De voet van het figuurtje is ook een stempel, maar deze wees (voor mij) de verkeerde kant op. Ik heb de schoen toen op mica gestempeld, een stukje achtergrondpapier erop geplakt aan de kant waar ik gestempeld had en zo kon ik de schoen de goede kant op laten wijzen. De schoen heb ik op het label geplakt en daarna de rest van het figuurtje met 3d-padjes op het label bevestigd. Ik heb het figuurtje daarna nog een kroontje gegeven, die ik eerst met wat metalic rub-ons bewerkt had. Toen wat ijzerwerk (uit oude klok) op het label gelijmd en wel het +vormige ijzertje bovenaan het label, het zeisvormige stukje ijzer dat aan het lijf van het figuurtje vastzit en het schelpvormige stukje ijzer rechts onderaan bij de hak van de schoen. Daarna nog wat passende fibers bevestigd.

Het stempel van de torso met het clownsmasker had ik vorige week gratis bij een bestelling gekregen. Ik dacht dat ik deze nooit zou gebruiken, want ik gruwel van clowns. Zo zie je maar, zeg nooit nooit!  Ik ben er toch wel blij mee (... denk ik) :-)

maandag 20 augustus 2012

Bad Hair day
Het leek me zo leuk de nieuwe SDC261- Alter it. Het is ook wel een leuke challenge natuurlijk, maar...

Dit is een heel lelijk oud houten borsteltje dat vele jaren in een badkamerlade lag. Ik weet niet eens meer hoe ik aan het ding kom. Dus wel iets dat een opknapbeurtje kon gebruiken.

Nou, laat ik het zo zeggen; ik heb er vele leermomenten mee beleefd. Ik weet nu precies wat ik voortaan niet meer moet doen. Jammer genoeg heb ik maar een zo'n lelijk borsteltje, anders had ik het beslist overgedaan.
Maar hij is (eindelijk, na vele uren stress) af en ik moet zeggen: hij ziet er toch beter uit dan voor het alteren. Echt waar hoor! ;-)

zaterdag 18 augustus 2012

Kattig


Toen ik de opdracht bij de ArtJourneyChallenge #24 zag: gebruik een foto, wist ik direct wat me te doen stond. Twee grappige foto's van onze deugnieten opgezocht (dit was het gemakkelijke gedeelte) en deze verwerkt/bewerkt in/tot kaarten (iets moeilijker).

Beide katjes zijn 'aanlopertjes', we wilden eigenlijk geen dier(en) meer. Maar ja, mijn man en ik zijn beiden softies en als we zien dat een dier geen prettig leven lijdt proberen we er iets aan te doen. Spijt hebben we er niet van, het zijn geweldige en grappige beestjes.

Op de bovenste foto; onze Lain.
Laintje is een schattig vrouwtje, maar op deze foto zat zij zeer ondamesachtig op de vensterbank voor het raam in het zonnetje. Laintje is, voor ze bij ons terecht kwam, van hot naar her gesleept naar plekken waar zij zich diep ongelukkig voelde. Toen ze uiteindelijk bij ons kwam wonen was ze ziek en uitermate schuw. Nu is ze weer helemaal gezond, ze wordt stapje voor stapje steeds brutaler en ze is helemaal happy.
Bij dit project heb ik de foto intact gehouden. De achtegrond heb ik heel voorzichtig gesponsd en alle stempels erop zijn geembosd.

Op de onderste foto; ons kereltje die luistert naar de afgrijselijke naam Yummy. Zeg nou zelf, dat is toch geen naam voor een kater! Dit is de eerste foto die we van de Yums genomen hebben. Hij is hier ongeveer een jaar oud. Toen hij bij ons kwam wonen was hij vreselijk mager, op deze foto nog wel een beetje te zien, wij hadden het idee dat hij op sterven na dood was. Nu is hij gelukkig wat forser geworden, maar nog steeds klein en iel voor een kater. De Yums is een schat van een kat die absoluut weigert te vechten met andere katten, laat zich van zijn eigen terrein verjagen. Ik dacht dat dat dit door zijn naam kwam en besloot hem Brutus te noemen. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen, was mijn idee. Helaas luistert hij van geen kant naar de naam Brutus, het is nu een soort koosnaampje geworden.
Bij deze kaart heb ik de afbeelding uit de foto geknipt en op de bewerkte kaart bevestigt.

Beide katten zijn nu ongeveer vier jaar oud. De Yums woont sinds drie jaar bij ons, Lain nu bijna een jaar. Ik hoop dat ze minstens 20 worden...